Cara nikah yang mudah oleh Ustaz idrus azhar

 klik picture kalau nak tengok full image..

Mutiara Kata-Kata Ustaz Azhar Idrus

❤Jangan pikat wanita kalau anda tak bersedia cintakan dia.
❤Jangan buat wanita itu jatuh cinta kalau anda tak cintakan dia.
❤Jangan memberi wanita harapan kalau anda tidak pasti.
❤Jangan sakitkan hati wanita kalau anda tiada hati untuknya.
❤Jangan mainkan perasaan wanita kalau anda tiada perasaan untuknya
❤HARAM jika jadikan wanita itu kekasih tetapi tiada niat untuk nikahinya.
❤Istikharah – Bila hati terasa lapang itu tanda jodoh yang baik dan sebaliknya.
❤Perkahwinan paling berkat – Yang paling murah mas kahwin paling murah belanja.
❤RM10 ribu belanja mas kahwin untuk wanita yang reti belaker, serba-serbi reti (agama dll) neraka.
❤Lelaki soleh digalkkan kahwin dengan perempuan tak solehah, Perempuan solehah tak digalakkan kahwin dengan lelaki tak soleh
❤Luah perasaan nak kahwin pada wanita boleh tapi bukan dalam keadaan khalwat. (cth depan mak dia)
❤Hendaklah kamu pergi melihat dulu perempuan itu, baru berkahwin. Makruh tak tengok.
❤Yang dah couple tapi akhirnya bernikah, wajib bertaubat juga dosa-dosa couple lepas.
❤Yang dah tunang bawa tunang gi jalan-jalan boleh tapi kena bawa mak ayang dia sekali.
❤Kalau dah berkenan, pergi ke rumah merisik dan bertanya jujur & ikhlas nyatakan hajat nak kahwin.
❤Hukum bercinta sebelum berkahwin adalah HARAM kerana bukan dari sunnah Nabi.
❤Cinta, Kasih, Nak bergalok, adalah selepas nikah baru seronok,
❤❤❤Dop Payah nikoh ni, bende yang mudoh❤❤❤

Penulis : ! !✿ ✿ZeLL✿✿ ! ! ~ Sebuah blog yang mempunyai perlbagai informasi

Entry Cara nikah yang mudah oleh Ustaz idrus azhar ini buat oleh ! !✿ ✿ZeLL✿✿ ! ! pada hari Tuesday, 8 May 2012. Semoga entry ini dapat bermanfaat buat korang semua.Terimakasih atas kunjungan korang sila tinggalkan comment korang.dah ada 4 budak cumil: di post Cara nikah yang mudah oleh Ustaz idrus azhar
 

4 patah perkataan:

  1. anda di tag di http://sararose-93.blogspot.com/2012/05/blog-alyzafisolcom-giveaway.html

    follow awak sekali

    ReplyDelete
  2. hehe..akak mencari pelangi..
    thanks sbab singgah kat blog zell..
    nurmaisarah..thanks ye...

    ReplyDelete
  3. Follow back ea
    www.madura-web.blogspot.com

    ReplyDelete