TIPS PERCINTAAN JARAK JAUH

 PERCINTAAN JARAK JAUH



Ramai yang tidak percaya dengan percintaan jarak jauh,
Namun begitu jika ingin terus berkekalan dengan pasangan masing-masing,
pasangan itu mestilah mempercayai pasangan masing-masing terdapat
beberapa cara bagi mengekalkan perhubungan itu..


KOMUNIKASI
Dalam percintaan jarak jauh ini pasangan bercinta haruslah mempunyai komunikasi yang baik,
Dengan cara komunikasi ini yang boleh mengeratkan hubungan mereka. Pelbagai cara yang
boleh dilakukan seperti SMS ,FACEBOOK , SKYPE , telefon & pelbagai lagi bagi mengeratkan
hubungan anda dengan pasangan masin-masing.


KATA HATI
Selalunya pasangan yang bercinta ini mempunyai naluri yang macam-macam namun
begitu percayalah jika anda dikurniakan pancaindera yang ke-enam percayalah dengan
pemberian yang diberikan oleh ALLAH.


KEPERCAYAAN
Kepercayaan ini merupakan asas penting, Anda perlu percaya pada diri anda dan juga
pasangan anda. ini amat penting kerana dalam percintaan jarak jauh ini pasangan selalu diuji,
jadi setiap pasangan perlu mempercayai pasangan masing-masing jika anda tidak percaya
maka perhubungan anda pasti tidak akan berjaya.


BERDOA
Setiap apa yang dilakukan mesti dari berusaha dan kemudian barulah tawakal. Jika anda dan
pasangan anda telah berusaha dalam perhubungan jadi jalan terakhir adalah dengan
berdoa. ALLAH akan sentiasa membantu umatnya jika kita sentiasa berusaha


KESIMPULANNYA
Yakin dengan apa yang anda lakukan INSYA-ALLAH percintaan jarak jauh anda akan berjaya.
apa yang penting kerjasama di antara anda dengan pasangan anda, dan percaya pada jodoh
kerna setiap umatnya telah ditetapkan jodohnya. Andai dia jodoh anda tidak kira sejauh mana
jarak anda dengan pasangan anda pasti bersatu jua akhirnya

korang mungkin dah terlepas yang nie..

Penulis : ! !✿ ✿ZeLL✿✿ ! ! ~ Sebuah blog yang mempunyai perlbagai informasi

Entry TIPS PERCINTAAN JARAK JAUH ini buat oleh ! !✿ ✿ZeLL✿✿ ! ! pada hari Wednesday, 16 May 2012. Semoga entry ini dapat bermanfaat buat korang semua.Terimakasih atas kunjungan korang sila tinggalkan comment korang.dah ada 5 budak cumil: di post TIPS PERCINTAAN JARAK JAUH
 

5 patah perkataan:

  1. wah... tips yang berguna... :)

    ReplyDelete
  2. Susah jugak kan percintaan jarak jauh. Takutnya sbb lepasni nak berjauhan dah. Sama2 masuk u. Haihh --"

    ReplyDelete
  3. saya percaya pd cinta jarak jauhhhhh...lebih rasa rinduu mehhh

    ReplyDelete
  4. kalau jaoh jaohh payah . .
    lagi lah kalau yang tak setia . .
    memang menangis tak berair mata lah jawabnya . .
    so, first thing, JUJUR . .

    ReplyDelete