Jom Belajar Buat Beg Berbentuk Love


ASSALAMUALAKUM
selamat pagi,petang dan malam buat follower serta rakan-rakan semua,
hari nie zell nak ajar korang buat beg yang berbentuk love nie..
cantik lagi comey sangat..
kalau korang ikut cara-cara macam kat bawah ni mesti korang leh buat.
kalau nak lagi cantik klik kat sini 


untuk membuat Beg Valentine, korang  memerlukan dua keping kertas berwarna yang berbeza. 
menggunakan kertas A4 atau kertas lain mengikut kreativiti korang semua.

Lipat setiap kertas menjadi separuh.

Potong kertas yang dilipat menjadi separuh.

Setelah dilipat, potong keliling bahagian atas kertas menjadi seperti gambar di bawah


Selepas itu korang potong kertas seperti dibawah ini,
mengikut kesesuaian korang kalau nak gunting 5 jalur pun boleh.

Untuk memulakan tenunan, pegang setiap kertas, sebelah dilipat ke bawah, pada sudut 90 darjah.

Bermula dengan jalur atas, mula menganyam melalui jalur.

Sebaik sahaja korang bersedia untuk menenun jalur akhir , pastikan bahawa semua jalur tenunan yang lain ditolak ke atas, korang tidak boleh memotong jalur. korang hanya sarungkan jalur sahaja.

sebaik sahaja jalur akhir ditenun, rapatkan semua jalur tenunan - ia kelihatan lebih cantik

Akhir sekali korang buka hati yang korang buat tadi.
kalau korang lakukan dengan betul, korang mesti mempunyai poket.

Penulis : ! !✿ ✿ZeLL✿✿ ! ! ~ Sebuah blog yang mempunyai perlbagai informasi

Entry Jom Belajar Buat Beg Berbentuk Love ini buat oleh ! !✿ ✿ZeLL✿✿ ! ! pada hari Monday, 11 June 2012. Semoga entry ini dapat bermanfaat buat korang semua.Terimakasih atas kunjungan korang sila tinggalkan comment korang.dah ada 12 budak cumil: di post Jom Belajar Buat Beg Berbentuk Love
 

12 patah perkataan:

  1. Replies
    1. Cik Honney ^_^
      mmg kreatif..
      leh la bgi pkwe...^_^

      Delete
  2. Replies
    1. <3Miss Hearty <3 hehe,cumil mcm zell jugak kn?

      Delete
  3. zaman sekolah dulu subjek pendidikan seni selalu buat benda ni.. ;D

    ReplyDelete
  4. WOWOWOWOWWWW..!!!! So awesome....!!!! I like. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Admin buat la..
      tapi lagi bagus gune nickname sndri..
      supaye senang nak bw ^_^

      Delete
  5. Replies
    1. Kotak Mancis haha,simple..
      buat la..lepas tu bagi zell..haha

      Delete
  6. Cantiknya! Boleh cuba buat lepas ni :)

    ReplyDelete